XFileSharing Pro - Email Activation Errors

Message
Author
FZee
Posts: 116
Joined: Mar 03, 2010 11:26 am

Email Activation Errors

#1 Postby FZee » Jun 05, 2010 12:06 am

Hello,

I tried to search forum but could't get true answer.

My Host says my domain DNS is correct.
I use GOOGLE APPS to manage email on my site.

The script cannot send emails to users with two (dots.)

eg. [email protected] <-- two dots
eg. [email protected]
eg. [email protected]

I click "Re-Send" activation email in my admin. still no email. not even JUNK folder has nothing :S

My personal gmail account also has [email protected]


---------BUT!!

user @ live.co.uk <-- two dots see ?
and guess? IT WORKS!

I don't know whats the problem with script refusing to send emails on some accounts or unpopular mail clients too ? eg. HushMail.com etc...

This is very serious if a user wants to buy a premium account!!

I hope there is a solution to force all emails to send

FZee
Posts: 116
Joined: Mar 03, 2010 11:26 am

#2 Postby FZee » Jun 07, 2010 7:32 pm

Has anybody managed to replicate this issue ?

I hope im not the only one. As i would like to keep my premium members automatic ....

My host says SendMail works , some users get activation mail. So what's wrong ?

PowerChaos
Posts: 521
Joined: Dec 19, 2009 5:12 pm

#3 Postby PowerChaos » Jun 07, 2010 8:55 pm

if you own the server
then check the settings of your email settings (i forgot the name at this moment)

i use cpanel and i can config a lot of setitngs against spamm

if my server cant verifie the email adress (callback) then it refuse to send

same as hello request
if the email does not contain a helo request then it get refused

and so there are a lot of settings to prevent spam and to verifie the user existing

that can give problems with a . in the email adress
as the server cant verifie user.name
when it need to verifie [email protected]

the thing you can do is to disable all your email settings and then try to enable 1 per 1 until it refuse to work again

then you are shure what settings are doing that , and if you sitll want to keep that spammfilter then you need to put them in whitelist (going be a lot of work)

it solved for me a lot of problems by disabling a few security settings as i wasnt getting a single email from my websites :D

hopely this can help you to

Greetings From PowerChaos

FZee
Posts: 116
Joined: Mar 03, 2010 11:26 am

#4 Postby FZee » Jun 07, 2010 9:14 pm

Hello again my friend.

I have NO CPANEL/WHM or other control panel.

My main server is a Dedicated Server , empty with this script & files.

Also, i manage email with GOOGLE APPS.

So my email DNS pings Google.

What can i check in my server then ? or how do i see error log ?

PowerChaos
Posts: 521
Joined: Dec 19, 2009 5:12 pm

#5 Postby PowerChaos » Jun 08, 2010 2:59 am

do your provider take care of the dns ?
or do your server handle as a dns server ??

if your provider takes care of a dns server then the emails have nothing to do with your server (probaly differend dns server :P)

if your dns is on your own server then you need to setup the email configs

i never used google aps for emails (i basicly hate google after they banned me because they say that i do clickfraude on my pr3 proxy :'( )

if the settings are correct , then i cant help you with it , maybe you can ask google for more help about it as everything get taken care of with google aps ??

or to make it even better , change the settings to your local server for that site only , and dont take any third apps to take care of it
that can solve a lot of problems to

Greetings From PowerChaos

FZee
Posts: 116
Joined: Mar 03, 2010 11:26 am

#6 Postby FZee » Jul 02, 2010 1:33 pm

Hello im back again.

After 30days of trying to find out the issue.

I'm out of ideas.

This is the serious issue.

1.User registers
2.Site says go check your email for activation link
3.User did not get such email even after many hours
4.I check my admin panel (XFS) the user is there but not activated.

5.Admin panel says other emails are activated & ok.
6.Why ? most emails are Hotmail,Gmail (mostly!),Yahoo.

7.This is a serious problem because i have people who are DJ's who want to host their files , & they say they're scared to buy premium because of activation no email.

//. I use GOOGLE APPS to manage incoming email & application SENDS email using Google apps ( CNAME etc )

// my host tried SPF record for google. no difference.

This happens everyday eg. 5 new users per day but 3 don't get activation mail.

ankurs
Posts: 1054
Joined: Mar 10, 2009 2:34 am

#7 Postby ankurs » Jul 03, 2010 5:24 am

disable email activation ;)

FZee
Posts: 116
Joined: Mar 03, 2010 11:26 am

#8 Postby FZee » Jul 03, 2010 1:37 pm

Why?

I enabled it because i want genuine people to register. All major file-hosting sites do this , its a way of reducing automated registrations or spam

ankurs
Posts: 1054
Joined: Mar 10, 2009 2:34 am

#9 Postby ankurs » Jul 03, 2010 1:53 pm

FZee wrote:Why?

I enabled it because i want genuine people to register. All major file-hosting sites do this , its a way of reducing automated registrations or spam


spam of what kind ?

automated registrations can be done with email activation too

FZee
Posts: 116
Joined: Mar 03, 2010 11:26 am

#10 Postby FZee » Jul 03, 2010 2:05 pm

Any kind of spam really. My point is to just to have mostly geniune people on the site , i don't care if there's two/three auto registrations happening. We all get spam one way or another.

ankurs
Posts: 1054
Joined: Mar 10, 2009 2:34 am

#11 Postby ankurs » Jul 03, 2010 2:14 pm

FZee wrote:Any kind of spam really. My point is to just to have mostly geniune people on the site , i don't care if there's two/three auto registrations happening. We all get spam one way or another.

atleast 30-40% of users dont know how to do email activation

i run a vbulletin forum & i see 20-30% of users are not activated, bcoz they dont bother to do email activation; emails do reach properly

+ thr r tons of ppl who do typos in their emails

email activation is not a fool proof way to getting geniune users , ur missing atleast 20-30% of new users

FZee
Posts: 116
Joined: Mar 03, 2010 11:26 am

#12 Postby FZee » Jul 03, 2010 2:27 pm

That's true i guess. ( i don't care to the ones who do typos :D , it's their problem :D )


PS. Could i ask an admin what's the best way to SELECT all people who are not activated & just delete them.

I wish the scrip had a check box in the admin so i can one-click & clear.... & there also some people who haven't logged in the last 90/120days ....

ankurs
Posts: 1054
Joined: Mar 10, 2009 2:34 am

#13 Postby ankurs » Jul 04, 2010 5:54 am

FZee wrote:I wish the scrip had a check box in the admin so i can one-click & clear.... & there also some people who haven't logged in the last 90/120days ....

yes thr should be a option to purne inactive users

User avatar
PilgrimX182
Posts: 2187
Joined: Mar 22, 2006 1:39 pm

#14 Postby PilgrimX182 » Jul 05, 2010 6:58 am

FZee, u'll get it in 1.8

ankurs
Posts: 1054
Joined: Mar 10, 2009 2:34 am

#15 Postby ankurs » Jul 05, 2010 7:10 am

PilgrimX182 wrote:FZee, u'll get it in 1.8

sweet

can you open a sticky thread for list of features added in 1.8 & for request of features :)


Return to “XFileSharing Pro”