Sometimes upload doesn't starts

XUpload related questions

Moderator: admin

Message
Author
mfaya
Posts: 10
Joined: Jul 23, 2009 7:02 pm

Sometimes upload doesn't starts

#1 Postby mfaya » Aug 22, 2009 1:38 pm

Xuploads pro 3.1 works great in my website, but with some internet providers, people have problems uploading :
- sometimes, upload doesn't starts (internet connexion works correctly) : progress bar appears, but the file size stays to 0kb and progress stays to 0kb to.
- if they clic on "stop uploading" and click again on the "submit" button, uploads works (sometimes they must do it several times).
- when uploads starts, it works well until to the end of the upload.

Any suggestion ? It's important for me.

Thanks,
Marc.

User avatar
PilgrimX182
Posts: 2182
Joined: Mar 22, 2006 1:39 pm
Location: UFO Lab
Contact:

#2 Postby PilgrimX182 » Aug 24, 2009 1:11 pm

Do you know what browsers do they use? There were some problems in old Safari on mac.

mfaya
Posts: 10
Joined: Jul 23, 2009 7:02 pm

#3 Postby mfaya » Aug 24, 2009 8:43 pm

With safari 4 on Mac OS X 10.5.8
Thanks in advance.

User avatar
PilgrimX182
Posts: 2182
Joined: Mar 22, 2006 1:39 pm
Location: UFO Lab
Contact:

#4 Postby PilgrimX182 » Aug 25, 2009 6:11 am

Safari is weird browser, having really weird caching algorithms.
I hoped these problems were solved in 3.1 version.
Try this: comment this line in xupload.js:

Code: Select all

if(!document.all)window.frames['xupload'].stop();

or replace with next line if no help:

Code: Select all

window.frames['xupload'].stop();


Can't test on my side cause working perfectly on my Safari 4.0.3 under windows.

mfaya
Posts: 10
Joined: Jul 23, 2009 7:02 pm

#5 Postby mfaya » Aug 25, 2009 9:12 am

Thanks.
I have safari 4 at home, so I can make tests easily. Indeed, the problem comes from safari, because on the same machine (Mac OSX) and internet connexion it works well with firefox 3.5.
I tried both solution (just commenting the line and then replacing), I have cleared the cache of safari, reloaded the page and problem isn't solved. After about 10 jpg images uploaded, the problem comes again.

Perhaps you could try here ? :
http://www.browsrcamp.com/remote_desktop_osx.php

If you don't manage, we can find a moment where I share my mac to you with VNC ?

mfaya
Posts: 10
Joined: Jul 23, 2009 7:02 pm

#6 Postby mfaya » Sep 11, 2009 7:33 am

Problem is not solved. What can I do about it ? I really need it to work.
Thanks

jocker
Posts: 4
Joined: Sep 11, 2009 8:15 pm

#7 Postby jocker » Sep 11, 2009 8:17 pm

same problem on linux with firefox and opera.

but strangely, free demo version and nano version works, only pro doesn't work for me

Here is the video of the bug [link removed] if someone has the same.

Can we know what is different between free/nano and pro version please ?

Thank you
Last edited by jocker on Sep 22, 2009 8:35 pm, edited 1 time in total.

jocker
Posts: 4
Joined: Sep 11, 2009 8:15 pm

#8 Postby jocker » Sep 21, 2009 10:37 pm

Ok I found the solution. In fact version 3.1 pro contains a bug.

Installed version 3.0 pro and it will be ok.

Note that version free and nano work perfectly. Hope for a patch

mfaya
Posts: 10
Joined: Jul 23, 2009 7:02 pm

#9 Postby mfaya » Sep 22, 2009 6:45 am

Thanks.
But were can I dowload the 3.0 version ?
I have bought the 3.1 version, and when I follow the link sent in my email to download xupload I can only have the 3.1
Would be better to have this bug fixed in the 3.1 !

jocker
Posts: 4
Joined: Sep 11, 2009 8:15 pm

#10 Postby jocker » Sep 22, 2009 8:35 pm

I asked sibsoft team for sending me the 3.0 version by mail.

Of course it would be better to have this bug fixed in the new version, but the matter is that the bug is not identified by sibsoft. Even with the video I made before where you see that pro doesn't work with some OS.

Last mail I had, they were talling me that 3.1 wasn't working for me because the installation was bad. I notice them that the video was showing the upload on THEIR website and I hope xuplod is correctly installed on their server ;) No answer.

For me the problem comes with the modification of the ajax request to the server. Changelog says that it has been optimised but I think this optimisation create a bug.

Hope the sibsoft team will listen us :)

Good luck

mfaya
Posts: 10
Joined: Jul 23, 2009 7:02 pm

#11 Postby mfaya » Sep 23, 2009 8:18 am

Yes,
Thanks for theses informations.
I've been trying with several mac computers with safari on there web site demo to, and they all encounter the problem.
So the bug is clearly present.

admin
Site Admin
Posts: 1791
Joined: Mar 22, 2006 12:32 pm

#12 Postby admin » Sep 23, 2009 2:02 pm

Of course we hear you :)
You're not the first person who faced that problem. Pilgrim will take a look when he will be back.

Btw, did 3.0 worked for you?

azvisual
Posts: 34
Joined: May 23, 2007 9:05 pm

#13 Postby azvisual » Oct 23, 2009 3:43 am

Has this problem been addressed in the currently available version? I'm still using 2.5 and am considering upgrading, but not if it has issues with Safari as that is the browser most used for our clients.

jocker
Posts: 4
Joined: Sep 11, 2009 8:15 pm

#14 Postby jocker » Mar 24, 2010 4:39 pm

no this probleme hasn't been solved yet.
We're still waiting


Return to “XUpload”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests