special characters in POST-data

XUpload related questions

Moderator: admin

Message
Author
claude
Posts: 3
Joined: Jul 25, 2009 6:34 am

special characters in POST-data

#1 Postby claude » Jul 25, 2009 6:51 am

Hi,

i have the version 3.1 of XUpload PRO.
in index.php i have following code

Code: Select all

<form id="myform" enctype="multipart/form-data" action="http://cycle4.steinsel.net/cgi-bin/upload.cgi" method="post" onSubmit="return StartUpload(this);" accept-charset="UTF-8" >
...
<textarea name="descr" cols="100" rows="8"></textarea>
...


in upload.cgi i have as mentioned in a topic in this forum:

Code: Select all

    print"Content-type: text/html; charset=UTF-8\n\n";
   print qq{<HTML><HEAD><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8"></HEAD><BODY><Form name='F1' action='$url_post' target='_parent' method='POST'>}; 


and in post.php i have following line:

Code: Select all

echo $_POST['descr']


all files are encoded

Code: Select all

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />


when i enter in field 'descr' the text "abcäé" , i get in post.php: "abc��"

whats wrong? can you please help me

many thanks

mfaya
Posts: 10
Joined: Jul 23, 2009 7:02 pm

#2 Postby mfaya » Jul 26, 2009 8:51 pm

Have you written in the headers
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
?

claude
Posts: 3
Joined: Jul 25, 2009 6:34 am

#3 Postby claude » Jul 27, 2009 6:02 am

Yes as you can see in the code i have added in my message, i have done this


Return to “XUpload”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests