XFileSharing Pro - FileServer Migration -> Down/Up very slow now

Powerfull XFileSharing version

Moderator: admin

Message
Author
Guizmo
Posts: 19
Joined: May 27, 2012 3:41 am

FileServer Migration -> Down/Up very slow now

#1 Postby Guizmo » Jan 24, 2013 9:27 pm

Hi guys,

I've a problem. I have two servers. An old server and a new server.
Here are their specs :

The first :
RAM: 8 GB DDR3
CPU: E3-1230 3.2 Ghz
Operating System: Debian 6 x64
Server Model: HP DL120 G7
HDD: 2 x 2 TB SataII 7.2k No RAID
1gbit/s uplink on 100TB

The second one :
Ram : 16 GB
Cpu : E5620 2.4 Ghz - 4 Core x 2
Operating System: Debian 6 x64
Disk Drive : 8 x 2 TB SataII 7.2k RAID 5
1gbit/s uplink on 100TB

The first server was half full, so I decided to go to a new one, bigger, faster and safer (#MEGA).

I transfer all data from the first to the second one with RSYNC.
I change the ip from the subdomain and I shut down apache from the first server.

All data are now OK, all works fine BUT (always a but if i'm here..) the speed is very very slow.

I did some tests :

Disk Read speed :

With : cat /dev/sda | pv -r > /dev/null
- First server : ~130MB/s
- Second server : ~600/700MB/s

With : hdparm -Tt /dev/sda5
- First server :
Timing cached reads: 25106 MB in 2.00 seconds = 12568.23 MB/sec
Timing buffered disk reads: 390 MB in 3.01 seconds = 129.47 MB/sec

- Second server :
Timing cached reads: 15652 MB in 2.00 seconds = 7834.99 MB/sec
Timing buffered disk reads: 1816 MB in 3.00 seconds = 605.01 MB/sec


Disk Write speed :

With : dd if=/dev/zero of=/tmp/test.data bs=1M count=1024 conv=fdatas
- First server :
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 8.84797 s, 121 MB/s

- Second server :
1073741824 bytes (1.1 GB) copied, 3.1884 s, 337 MB/s

Wget Download speed :

OVH FR data (10gb) : wget http://www.ovh.net/files/10Gb.dat -O /dev/null
- First server : (80.7 MB/s) in 15s
- Second server : (80.5 MB/s) in 15s

FREE FR iso (700mb) : wget http://test-debit.free.fr/image.iso -O /dev/null
- First server : (99.9 MB/s) in 6.5s
- Second server : (77.9 MB/s) in 8.3s

Both server are on NET100TB (very good peering)..

On an other dedicated server, I'm testing downloading a file hosted by XFS, on the first server I was downloading at ~8/10mb/s and uploading at 60mb/s

Now with this new server I'm downloading à 60/100kb/s and uploading à 3mb/s...

I'm not using NGINX mod yet, both are under Apache.. same config file (checked manually)..

What can it be ? I missed something ? :(

Quiet all performances of the new server are better than the old..

Thanks for any suggestion..

Guizmo
Posts: 19
Joined: May 27, 2012 3:41 am

#2 Postby Guizmo » Jan 25, 2013 10:12 am

Adding :

EnableSendfile Off

On my httpd.conf solved my problem :)


Return to “XFileSharing Pro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests