XFileSharing Free - pleaseee help me to install this scripttttt

Free version of Xfilesharing

Moderator: admin

Message
Author
wlooooo
Posts: 33
Joined: Mar 11, 2008 1:18 am

pleaseee help me to install this scripttttt

#1 Postby wlooooo » Jul 08, 2008 10:58 pm

hi i upload all file's as : 1) Copy all files from "cgi-bin" into your cgi-bin folder (or folder where your perl scripts running)
Copy all files from "htdocs" into your htdocs folder (folder with your HTML files).

but when i go to step 2)
>>>>>>2) Set install.cgi permissions to 755. Then open it in your browser (e.g. http://server.com/cgi-bin/install.cgi)
Follow the instructions so all 4 steps will be OK.<<<<<<

i put permissions for install.cgi to 755 ... but when i open my browser to

http://only4file.com/cgi-bin/install.cgi i get error says :
>>>>500 Error - Internal Server Error
This error was caused due to an unexpected difficulty in fulfilling the user request. The most likely cause of this error is a crashed or error'd CGI script or program. Please verify that the program is properly compiled and/or operational and carry out any necessary debugging.
If you are not responsible for this resource, please send a bug-report to the address listed below describing your problem. Please include in the report the date, time, your e-mail address, the website on which this error occured and what you were attempting to do when this error occured. Your compliance is appreciated. <<<<<<<

Note : i used the same script in my old website and it's worked fine but the website terminated and stoped .. so i build my new website but now have this problem ..

my website : http://www.only4files.com
my old one : http://www.filealbum.com but this website deleted from the internet just the domain name work to my other website
so plz i want helpppp ...

User avatar
PilgrimX182
Posts: 2182
Joined: Mar 22, 2006 1:39 pm
Location: UFO Lab
Contact:

#2 Postby PilgrimX182 » Jul 09, 2008 5:43 am

alraaaightttt :)
500 error happens in these cases:
1) Wrong CHMOD (chmod all cgi to 755)
2) Windows linebreaks inside cgi (use binary FTP mode)
3) Not allowed instructions in .htaccess files (try to rename them and check again)
4) cgi-bin folder have wrong chmod (should be 755)

wlooooo
Posts: 33
Joined: Mar 11, 2008 1:18 am

#3 Postby wlooooo » Jul 09, 2008 4:09 pm

mmm i put all file on CGI-BIN CHMOD to 755 and change the link on .htaccess and put CGI-BIN CHMOD to 755 .... and it's not work 2 mmm but i upload the script using file manger only not use binary FTP mode mm i well delet all file's and try again :S use binary FTP hope its well work

wlooooo
Posts: 33
Joined: Mar 11, 2008 1:18 am

#4 Postby wlooooo » Jul 09, 2008 9:16 pm

hehe i upload it and its work but i have another problem now :$ offff OMG when i go to http://only4files.com/cgi-bin/install.cgi
1) ok
2) MySQL Settings when i put MYSQL DB user and pw and name it's give me this error
Software error:

install_driver(mysql) failed: Can't locate DBD/mysql.pm in @INC (@INC contains: . /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8) at (eval 7) line 3.
Perhaps the DBD::mysql perl module hasn't been fully installed,
or perhaps the capitalisation of 'mysql' isn't right.
Available drivers: DBM, ExampleP, File, Proxy, Sponge.
at install.cgi line 79

For help, please send mail to the webmaster ([email protected]), giving this error message and the time and date of the error.


why ?? :S can u help me plzzzz am sure that the user and name and pw for DB is not wrong ... so why plz help and thnx alot

User avatar
PilgrimX182
Posts: 2182
Joined: Mar 22, 2006 1:39 pm
Location: UFO Lab
Contact:

#5 Postby PilgrimX182 » Jul 10, 2008 6:20 am

You need these perl modules for MySQL:
1) DBI
2) DBD::mysql

jaxxone
Posts: 1
Joined: Mar 18, 2009 8:19 am

Install problem

#6 Postby jaxxone » Mar 18, 2009 8:26 am

PilgrimX182 wrote:alraaaightttt :)
500 error happens in these cases:
1) Wrong CHMOD (chmod all cgi to 755)
2) Windows linebreaks inside cgi (use binary FTP mode)
3) Not allowed instructions in .htaccess files (try to rename them and check again)
4) cgi-bin folder have wrong chmod (should be 755)



Hi there, same problem with me.
My guys have deleted the old script and now I have to fresh install it.
Step one... I have copied all the files binary mode.
Tried... files/index.html and I can see the XFS text.

Step two: ... I cannot access 500 internal server for /cgi-bin/install.cgi
cgi-bin folder 755
all *.cgi are 755 and the xfile path is not under some other direcotory so I did not modified any .htaccess.

We use ispCP Omega web manager to manage our sites.

Could you please tell me... what can I do?
Thank you in advance.

User avatar
PilgrimX182
Posts: 2182
Joined: Mar 22, 2006 1:39 pm
Location: UFO Lab
Contact:

#7 Postby PilgrimX182 » Mar 19, 2009 1:39 pm

PM me FTP or SSH access, I will investigate the problem asap.


Return to “XFileSharing Free”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests